Skip to Content
Pilots Complimentendagactie levert 1.000 euro op voor goede doelen

Pilots Complimentendagactie levert 1.000 euro op voor goede doelen

Pennenfabrikant overhandigt cheque aan Stichting Omgaan met Pesten en vzw Awel

Pennenfabrikant Pilot schenkt 500 euro aan vzw Awel en Stichting Omgaan met Pesten. Het resultaat van een geslaagde Complimentendagactie. Pilot tourde namelijk met een complimentenbus door België en Nederland. Het doel: complimenten laten neerpennen op deze bus. Per geschreven boodschap ging er 10 cent naar de goede doelen. Ook online konden er gretig complimentjes worden gedeeld. Een actie die nu resulteert in een mooie cheque.

Volgeschreven bussen

Complimentendag (1 maart 2019) kent voor vzw Awel en Stichting Omgaan met Pesten nu ook een mooi einde dankzij Pilots cheque van 500 euro. De pennenfabrikant tourde langs (hoge)scholen en pleinen in België en Nederland. Studenten, leerlingen en passanten werden er uitgenodigd om een compliment neer te pennen op de bus. Per complimentje schonk Pilot 10 cent aan vzw Awel voor Vlaanderen en Stichting Omgaan met Pesten voor Nederland. Beide organisaties zetten zich in voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren. Ook BN’er Sterre Koning stapte mee op de bus en pende complimenten neer. Resultaat: twee volgeschreven bussen en heel wat blije gezichten. Wie er on tour niet bij kon zijn, kon online zijn complimentjes delen.

Happywriting als leuze

Als je weet dat Pilot staat voor #happywriting in een #happyworld, is de steun voor deze organisaties een logische stap.

“We vinden het belangrijk om als bedrijf ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Met acties als deze laten we graag zien hoe belangrijk het is om elkaar eens een complimentje te geven. Een positief woord kan wonderen doen”, aldus Jana Van Assche, Marcom manager van Pilot Pen BeNeLux.

"Met deze bijdrage zetten we alles op alles om nog meer kinderen te kunnen helpen dan vorig jaar. Door het uitgeven van een lespakket dat scholen tijdens de Landelijke Week tegen Pesten in september gratis kunnen aanvragen", verklaart Caroline van Bommel, Bestuurslid Stichting Omgaan met Pesten. 

De actie was een vervolg op de succesvolle actie van vorig jaar waarbij Pilot zich vestigde in treinstations en zo duizenden reizigers bereikte. Door dit jaar ‘on tour’ te gaan en zich te focussen op scholen, verzamelde de pennenfabrikant nog meer complimenten.

Contacteer ons
Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication
Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication
Over Pilot

Pilot is een van oorsprong Japanse schrijfwarenfabrikant. Met al 100 jaar ervaring in het ontwikkelen van pennen, klom het bedrijf op naar de 2de plaats op wereldniveau. Onder het motto #happywriting leert Pilot de wereld plezier beleven aan schrijven, tekenen en kribbelen. En daarom ontwikkelden ze een pen voor ieders hand. De rode draad bij Pilot? Innovatie! Hun onderzoeken leverden al nieuwe vloeibare inkten, gel inkten en de populaire Frixion-technologie op. Daarnaast zet Pilot zich volop in voor milieubehoud door enkele van hun pennen te vervaardigen uit gerecycleerd plastic. #Happywriting voor een #happyplanet dus! 

Pilot